Kontekstin taju – Dialoginen opintomatka voimavarakeskeiseen ryhmän ohjaamiseen

”Dialoginen opintomatka voimavarakeskeiseen ryhmän ohjaamiseen” on opintoryhmä, jossa samalla tutkitaan yhdessä voimavarakeskeisiä tapoja ja käytäntöjä ryhmän ohjaamisessa että eletään niitä todeksi.

Opintoryhmässä dialogiset, ratkaisukeskeiset, narratiiviset ja reflektiiviset tavat toimia sekä kontekstuaalinen tapa ajatella saavat sijaa. Ryhmä antaa mahdollisuuden tutkia ja kehittyä ryhmän ohjaajana.

“Ryhmän ohjaaminen on tavoitteellista, aktiivista, dialogista, osallisuudesta ja vertaisuudesta voimaa ammentavaa ammatillista tapaa toimia ryhmän ja sen yksilöiden hyväksi ymmärtäen kontekstin mukanaan tuomat vaateet”. (Kontekstin taju – kirjasta)

Opintoryhmä rakentuu 1.11.2022 julkaistun kirjan ”Kontekstin taju – karttakirja voimavarakeskeiseen ryhmän ohjaamiseen” pohjalle sekä jokaisen osallistujan oman kyvykkyyden sekä ammatillisen osaamisen ympärille. Tavoitteena on pysähtyä sellaisten teemojen äärelle, josta opintoryhmäläisille on hyötyä ajatellen voimavarakeskeisten ryhmien ohjaamista. Käydä sellaista dialogia, joka lisää osallistujien kyvykkyyttä sekä innostusta ryhmän ohjaamisessa.

Kouluttajana toimii Juha Kilpiä. Hänellä on pitkä ja laaja kokemus ryhmän ohjaamisesta ja kouluttamisesta. Lisäksi hän on voimavarakeskeinen työnohjaaja, seksuaalipedagogi ja nuorisotyönohjaaja. Hän on myös Kontekstin taju – kirjan kirjoittaja.

Opintoryhmään mahtuu enintään 10 henkilöä ja se on suunnattu sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille.

Opintoryhmä kokoontuu keväällä 2023 maanantaisin klo 13.-16.00. Päivämäärät kokoontumisille ovat:
– 6.2.
– 20.2.
– 6.3.
– 20.3.
– 3.4.
– 17.4.
– 8.5.
– 22.5.

Hinta on 450 € (sis. alv 24 %).

Lisätieto ja ilmoittautuminen opintoryhmään
juha.kilpia@aktuaali.fi