Koulutus

Empatia – vaihtoehto egoismin ja kilpailun yhteiskunnalle – 23.10.2017

12.6.2017

Asiantuntijaluennoitsija
Sami Keto, vapaa tutkija, kirjoittanut Empatia – Myötäelämisen tiede -tietokirjan (2017) yhdessä filosofi Elisa Aaltolan kanssa

Länsimaisessa kulttuurissa korostuu kertomus, jonka mukaan elämää ohjaa atomististen yksilöiden oman edun tavoittelu ja keskinäinen kilpailu. Tällaisen kertomuksen ohjaama yhteiskunta saattaa kyllä tuottaa talouskasvua ja teknologisia innovaatioita. Mutta sen hintana voi olla sosiaalisen koheesion heikkeminen, yhteenkuuluvuuden kokemuksen rajoittuminen, omanarvontunteen ja merkityksellisyyden väheneminen, ihmissuhteiden supistuminen hyödyn välineiksi tai vaikkapa se, että hyvän tahdon kokemisesta muita kohtaan tulee yhä vaikeampaa.

Toisenlainen elämän kertomus – sellainen, jossa korostuu yhteistyö ja empatia – on kuitenkin myös mahdollinen ja perustuu tosiasioihin. Tällä luennolla perehdymme siihen, miten tieteen uudet havainnot kyseenalaistavat itsekkyyden ja kilpailun kertomusta, ja miten voimme lähteä tavoittelemaan hyvää elämää nostamalla empatiakykymme yhteiskunnalliseksi voimaksi.

Dialoginen työskentely
Juha Kilpiä, työnohjaaja, kouluttaja, Aktuaali koulutuspalvelut

Koulutusiltapäivät rakentuvat kahdesta toisiinsa liittyvästä osiosta – tunnin mittaisesta asiantuntijaluennosta ja sitä seuraavasta dialogisesta työskentelystä, jossa pysähdymme vähintään kahden kysymyksen äärelle: miten tämä tieto liittyy työhöni ja miten sen tulisi siihen vaikuttaa.

Koulutus toteutetaan 23.10. klo 13 – 16 Balderin salissa, Aleksanterinkatu 12, Helsinki.
Koulutusiltapäivän hinta on 60 € (sis. alv 24 %).

Koulutusiltapäivä on suunnattu ihmisten hyvinvoinnin edistämisen parissa työskenteleville ammattilaisille sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalalla.

Koulutuspaikan voit ostaa tästä

Lisätietoa voit kysyä tästä