Koulutus

Koulutus: Seksuaali- ja sukupuolivähemmistö- nuorten hyvinvoinnin tukeminen

8.4.2019

AKTUAALI KOULUTUSPALVELU TOTEUTTAA KYMENLAAKSON KESÄYLIOPISTOSSA KOULUTUKSEN SEKSUAALI- JA SUKUPUOLIVÄHEMMISTÖNUORTEN HYVINVOINNIN TUKEMISESTA

Koulutus sisältö
Koulutus pyrkii lisäämään ammattilaisten kyvykkyyttä sekä tunnistaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistönuorten hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä että vaikuttaa niihin myönteisesti niin kohtaamisten kuin rakenteiden tasolla.

Useat tutkimukset kertovat siitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistönuoret ovat monella tavalla haavoittuvammassa asemassa. Heidän keskuudessaan masennus ja itsetuhoiset ajatukset sekä teot ovat huomattavasti yleisempiä, samoin kuin heidän kokemansa väkivalta ja syrjintä. Meillä on tiedossa paljon tapoja vähentää tätä sekä toisaalta lisätä hyvinvointia. Tähän haasteeseen koulutus osaltaan haluaa olla vastaamassa.

Luvassa on teoriaa, dialogista otetta ja erilaisten käytänteiden sekä työtapojen pohdintaa.

Ajankohta
Tiistai 24.9.2019 klo 9–16 ja torstai 17.10.2019 klo 12.00-16.00
Koulutus sisältää kaksi lähipäivää ja välitehtävän.

Kenelle
Koulutus on suunnattu kasvatus-, opetus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Hinta
Osallistumismaksu on 150 €

Kouluttaja
Kouluttajana toimii Juha Kilpiä, nuorisotyönohjaaja, seksuaalineuvoja, seksuaalipedagogi (NACS) ja voimavarakeskeinen työnohjaaja. Hän kouluttaa seksuaalisuus ja sukupuolisuus teemoista sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan opiskelijoita ja ammattilaisia sekä työskentelee aktiivisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen parissa mm. ohjaten vertaisryhmiä. Hän on kirjoittanut kirjan ”Nimestä minut tunnet”, joka käsittelee transsukupuolisten ihmisten sensitiivisen kohtaamisen ulottuvuuksia ja merkitystä.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen