Koulutus

Ostrakismin vaiettu voima – 9.10.2017

12.6.2017

Asiantuntijaluennoitsija
Niina Junttila, kasvatuspsykologian apulaisprofessori, Turun yliopiston Opettajankoulutuslaitos ja Lastenpsykiatrian tutkimuskeskus

Miksi sosiaalinen kipu saa taistelemaan tai katoamaan?
Se, ettei kukaan huomaa, satuttaa. Neurotieteellisten tutkimusten mukaan sosiaalinen kipu – yksinäisyys, osattomuus, ulkopuolisuus – näkyy aivoissa samoilla alueilla kuin fyysinen kipu ja sairastuttaa sekä psyykkisesti että fyysisesti.
Ostrakismi on tahallista tai tahatonta, sosiaalista kipua tuottavaa väkivaltaa. Siihen ei tarvita sanoja tai tekoja, riittää kun jättää toisen huomaamatta. Tutkimuksessamme 12-vuotias poika kuvasi tätä tunnettaan sanoilla: “Jos sais valita, niin mieluummin ottaisin, et joku vaikka hakkais mua, mut silti mulla olis joku kaveri, kun tän, ettei kukaan edes huomaa mua”.

Dialoginen työskentely
Juha Kilpiä, työnohjaaja, kouluttaja, Aktuaali koulutuspalvelut

Koulutusiltapäivät rakentuvat kahdesta toisiinsa liittyvästä osiosta – tunnin mittaisesta asiantuntijaluennosta ja sitä seuraavasta dialogisesta työskentelystä, jossa pysähdymme vähintään kahden kysymyksen äärelle: miten tämä tieto liittyy työhöni ja miten sen tulisi siihen vaikuttaa.

Koulutus toteutetaan 9.10. klo 13 – 16 Balderin salissa, Aleksanterinkatu 12, Helsinki.
Koulutusiltapäivän hinta on 60 € (sis. alv 24 %).

Koulutusiltapäivä on suunnattu ihmisten hyvinvoinnin edistämisen parissa työskenteleville ammattilaisille sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalalla.

Koulutuspaikan voit ostaa tästä

Lisätietoa voit kysyä tästä