Koulutus

Seksuaalikasvatuksen perusteet II (4 op)

15.5.2019

AKTUAALI KOULUTUSPALVELU TOTEUTTAA SYKSYLLÄ 2019 SEKSUAALIKASVATUKSEN PERUSTEET II – SYVENTÄVÄN KOULUTUS KOKONAISUUDEN (4 op)

Koulutuksessa syvennetään seksuaalikasvatuksen perusteita ja vahvistetaan pohjaa seksuaalikasvatuksen toteuttamiselle oman ammatin puitteissa. Luvassa on teoriaa, dialogista pohdintaa ja erityiskysymysten äärelle pysähtymistä. Koulutuksessa syvennetään ohjaajuuden taitoja, keskitytään seksuaalisen hyvinvoinnin vahvistamiseen, seksuaalisen väkivallan ennaltaehkäisyyn sekä eri ikävaiheisiin liittyviin kysymyksiin seksuaalikasvatuksen näkökulmista. Koulutuksessa harjoitellaan seksuaalikasvatuksen eri osa-alueilla tapahtuvaa käytännön työskentelyä mentoroituna. Koulutus sisältää myös 4 tuntia työnohjausta. 

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Koulutus on suunnattu kasvatus-, opetus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille, joilla on jo käytynä seksuaalikasvatuksen perusteet I (3 op), muita seksuaalikasvatuksen opintoja tai esimerkiksi suoritettuna seksuaalineuvonnan opinnot. Koulutus lähtee liikkeelle oletuksesta, että osallistujilla on tiedot ja taidot, jotka seksuaalikasvatuksen perusteet I ovat tarjonneet.

Milloin ja miten koulutus toteutetaan?
Koulutus totetuu elo-marraskuussa 2019. Koulutukseen kuuluu 4 lähipäivää, jotka ovat kerran kuussa sekä näiden väliin sijoitetuista tehtävistä. Välitehtävistä osallistuja saa kouluttajalta henkilökohtaista palautetta. Ennen koulutuksen alkua osallistujalle tulee ennakkotehtävä.
Lähipäivät ovat 28.8. klo 8.30-12, 25.9. klo 8.30-12, 30.10. klo 8.30-12 ja 27.11. klo 8.30-12.
Työnohjaus on 19.12. klo 10-14.

Kuka toimii kouluttajana?
Kouluttajana toimii Susanna Ruuhilahti, joka on koulutukseltaan kätilö, logoterapeutti (LIF), Authorized Sexuality Educator and Sexual Health Promoter (NACS). Susanna on mm. tehnyt seksuaalikasvatusta, luonut seksuaalikasvatuskoulutuksen kokonaisuuksia ja toteuttanut niitä useiden vuosien ajan mm. kesäyliopistossa, ammattioppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa. Susanna on kirjoittanut seksuaalikasvatuksesta useita kirjoja, luonut seksuaalikasvatuksellisia kokonaisuuksia erilaisille kohderyhmille (lapsesta vanhuksiin) sekä kirjoittanut useita artikkeleita aiheesta. Susanna on kirjoittanut yhdessä Suss Åhmanin kanssa seksuaalikasvatuksen eettiset ohjeet pohjoismaiselle seksologian alan organisaatiolle (NACS) ja ollut luomassa seksuaalikasvattaja-auktorisointikriteereitä sekä koulutusvaatimuksia tähän liittyen Suomen Seksologiselle Seuralle.
Työnohjaajana toimii Juha Kilpiä, joka on koulutukseltaan nuorisotyönohjaaja, seksuaalineuvoja, seksuaalipedagogi (NACS) ja voimavarakeskeinen työnohjaaja.

Missä koulutus toteutetaan?
Koulutuksen lähipäivät toteutetaan Kulttuurikeskus Sähinässä, Heikkiläntie 10, Helsinki.

Mikä on koulutuksen hinta?
Koulutus maksaa 300 € + alv 24 %, mikäli maksat sen itse, voidaan se tarvittaessa laskuttaa kahdessa erässä.

Lisätieto ja ilmoittautuminen
Lisätietoja koulutuksesta voit kysyä Susanna Ruuhilahdelta, sruuhilahti@gmail.com.
Ilmoittautumiset ottaa vastaan juha.kilpia@aktuaali.fi