Koulutus

Seksuaalikasvatus luennot – keväällä 2019

28.11.2018

Aktuaali koulutuspalvelu toteuttaa keväällä neljä Seksuaalikasvatuksen luentoa.

Seksuaalinen hyvinvointi 6.2.2019 klo 9.30-11.30
Alustus pohtii seksuaalista hyvinvointia ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Millaiset asiat heikentävät hyvinvoinnin kokemusta? Entä millaiset vahvistavat? Miten seksuaalinen hyvinvointi tulisi huomioida seksuaalikasvatuksessa ja -neuvonnassa? Millainen työtapa edistää ja mahdollistaa asiakkaan mahdollisuuksia nähdä oma seksuaalisuus positiivisena ja hyvinvointia lisäävänä asiana?

Nuorten kohtaama seksuaalinen väkivalta 6.3.2019 klo 9.30-11.30
Alustuksessa käsitellään seksuaalista väkivaltaa erityisesti nuorten näkökulmasta: miten väkivallan kokemukset vaikuttavat nuoren elämään, miten kokemuksen kanssa selviää, millaista tukea nuori tarvitsee ja millaisia myyttejä seksuaaliseen väkivaltaan liittyy.
Alustuksessa pohditaan myös tapoja käsitellä seksuaalista väkivaltaa seksuaalikasvatuksen ja ennaltaehkäisyn näkökulmasta.

Toiminnallisia menetelmiä seksuaalikasvatukseen, osa 1 10.4.2019 klo 9.00-11.30
Aamupäivässä tutkaillaan seksuaalisuutta ja siihen liittyviä asioita toiminnallisin menetelmin. Luento on osallistava.

Toiminnallisia menetelmiä seksuaalikasvatukseen, osa 2 8.5.2019 klo 9.00-11.30
Aamupäivässä seksuaalisuutta käsitellään luovia menetelmiä hyödyntäen. Luvassa on musiikkia, taiteilua, kirjoittamista ja liikettä. Taiteen ja luovien menetelmien keinoin voidaan vahvistaa kasvajien uskoa tulevaan, käsitellä vaikeitakin asioita voimauttavalla otteella sekä tukea myönteistä käsitystä itsestä, seksuaalisesta minäkuvasta. Luento on osallistava.

 

HINTA
30 € + alv 24 %/ yksi luento ja 100 € + alv 24 %/kaikki luennot

PAIKKA
Luennot toteutetaan Kulttuurikeskus Sähinässä, Heikkiläntie 10, Helsinki

KOULUTTAJA
Susanna Ruuhilahti, kätilö, logoterapeutti (LIF), Authorized Sexuality Educator and Sexual Health Promoter (NACS), tietokirjailija.

ILMOITTAUTUMINEN ja LISÄTIETO
juha.kilpia@aktuaali.fi